+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

举 案 齐 眉
jǔ àn qí méi

Het is zover, de grote dag breekt aan! Als je eraan denkt, dan krijg je al vlindertjes in je buik. En stiekem heb je al meerdere malen gedroomd hoe deze dag er perfect uit gaat zien. Je hoopt natuurlijk op een perfecte dag; alles wat van het begin tot eind volgens jullie planning verloopt. Niets is echter minder waar. Een trouwdag is vol met verrassingen en onverwachte details en het is moeilijk om alles van tevoren te voorzien.

Een bruiloft regelen is veel werk. Het begint met het vastleggen van de trouwdatum tot het regelen van alle benodigheden op de trouwdag, zoals het proeven en bestellen van de bruidstaart, het uitkiezen van het bruidsboeket, het boeken van het trouwvervoer etcetera etcetara. Een goede planning is daarom onmisbaar. We hebben alle praktische zaken die geregeld moeten worden voor jullie op een rijtje gezet.

Op je bruiloft hoort natuurlijk de perfecte jurk. En bij een Chinese bruiloft zijn er zelfs meerdere. Zo draagt de bruid tijdens de theeceremonie de traditionele rode trouwjurk en tijdens het huwelijksbanket wordt de mooie witte bruidsjurk omgewisseld voor een even mooie avondjurk. Heb je inspiratie nodig voor een perfecte look op je grote dag?

白 头 偕 老
bái tóu xié lǎo

互 敬 互 爱
hù jìng hù ài

Een huwelijksbanket is bij een Chinese bruiloft onmisbaar. Het is niet alleen voor het bruidspaar een belangrijk feest, maar vooral ook voor de ouders. Het banket wordt gezien als een gebaar van dankbetuiging en waardering aan diegenen die het bruidpaar hebben grootgebracht. En uit respect voor de ouderen, wordt het huwelijksmaal meestal op een traditionele wijze gehouden, waarbij de oudere generaties zich meer comfortabel bij voelen. Lees hier de praktische tips en ideeën voor het regelen van het Chinese huwelijksbanket.

百 年 好 合
bǎi nián hǎo hé

Je bruiloft is een van de mooiste momenten van je leven. Deze wil je natuurlijk vastleggen op foto’s en video’s, zodat je er altijd met plezier naar kan terugkijken. Iemand die mooie foto’s kan maken hoeft echter nog niet de perfecte fotograaf te zijn voor jouw bruiloft. Het zou ook handig zijn als de fotograaf weet wat er te verwachten is op de grote dag, zeker als het gaat om een Chinese bruiloft waar verschillende ceremonies worden uitgevoerd. Lees hier de tips over het vinden van een fotograaf en videograaf en laat de mooiste dag van je leven voor eeuwig vastleggen.

永 结 同 心
yǒng jié tóng xīn

Search