+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Trouwschoenen of schoenen voor doden??!

Chinese Tradities Over Bruidsschoenen

Traditionele Chinese rode trouwschoenen zijn rijkelijk geborduurd met allerlei gelukssymbolen en bloemen. Maar wist je ook dat er in China eveneens de traditie is dat de doden geborduurde schoenen dragen als ze worden begraven?

Deze schoenen kunnen ook rood zijn en zijn vaak ook versierd met bloemenborduursels. Wat moet je weten om te voorkomen dat je per abuis de verkeerde schoenen aanschaft? Er zijn twee verschillen tussen de trouwschoenen (Gua xie 褂鞋) en de schoenen voor de doden (Shou xie 寿鞋).

Op de trouwschoenen zijn er naast de bloemenborduursels ook borduursels van gelukssymbolen, zoals de draak en de feniks of mandarijneendjes. Deze gelukssymbolen staan voor het geluk van het bruidspaar en komen daarom alleen voor op trouwschoenen.

Een ander herkenbaar verschil is de schoenzool. De schoenen voor de doden zijn niet gemaakt om erop te lopen, daarom zijn de zolen uitsluitend gemaakt van stof of papier en vaak ook geborduurd. De trouwschoenen hebben echter een kunststof of rubberen schoenzool. Wees dus alert op deze verschillen om te voorkomen dat je verkeerde schoenen draagt op je trouwdag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search