+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Traditionele Chinese trouwkaarten

Chinesebruiloft Rodetrouwkaart

De meest gebruikelijke uitnodigingen voor een Chinese bruiloft zijn de rode trouwkaarten. Deze uitnodigingen worden vooral gebruikt voor het Chinese huwelijksbanket. Daarnaast verstuurt het bruidspaar vaak een aparte uitnodiging voor de trouwceremonie en de receptie.

De rode trouwkaart wordt traditioneel verstuurd door de ouders namens het bruidspaar. De trouwkaart dient enkele weken (minimaal 3-4 weken) van tevoren verstuurd te worden, zodat de gasten tijdig op de hoogte worden gebracht van de trouwdag.

De uitnodiging kun je richten aan een persoon en diens familie (…… 合府; …… en de familie), een echterpaar (…… 先生夫人; …… meneer mevrouw) of een persoon (…… 先生; …… meneer of …… 女士; …… mevrouw).

Terwijl vroeger de Chinese karakters nog mooi met een penseel geschreven werden, worden de uitnodigingen tegenwoordig vooral geprint. De Chinese tekens voor een uitnodiging zijn 请柬. Deze tekens tref je meestal aan op de envelop of op de voorzijde van de uitnodiging. Daarnaast is het ontwerp van de rode trouwkaart vaak voorzien van een gelukssymbool, zoals het double-happiness teken (囍).
Wat zet je op de rode trouwkaart?
De onderwerpen die in ieder geval op de uitnodiging moeten terugkomen zijn: de namen van het bruidspaar en de namen van de ouders, indien de ouders de uitnodiging versturen; De trouwdatum (zowel de westerse als de Chinese datum) en de aanvangstijd van het huwelijksbanket; en de locatie.

In het Chinees zou de tekst zijn:

送呈……台启
(naam gast)

谨定于……年…月…日 (农历……年…月…日) 星期…
(trouwdatum volgens de westerse en de Chinese kalender en de weekdag)

为 ……举行结婚典礼敬备喜筵
(namen van het bruidspaar)

恭请 光临

…… 敬邀
(namen van de ouders)

席设: ……
(locatie)
时间: …… 时入席
(aanvangstijd)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search