+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Traditioneel Chinese Huwelijksbedankjes

Chinesebruiloft Gastcadeautjes

Het geven van een huwelijksgeschenk aan de gasten is een lang bestaande traditie. Enkele maanden nadat de bruiloft heeft plaatsgevonden gaat het pasgetrouwde echtpaar bij de gasten op bezoek om hen te bedanken voor hun aanwezigheid tijdens de bruiloft. Het echtpaar neemt daarbij een geschenkje mee, vaak in de vorm van een koek of gebak.

Tegenwoordig wordt het huwelijksbedankje aan de gasten gegeven direct bij de receptie of bij het huwelijksbanket. Enerzijds is zo’n trouwbedankje natuurlijk voor bedoeld om je gasten te bedanken voor hun komst en anderzijds is het een leuk aandenken aan jullie huwelijk.

Het geschenk kan van alles zijn, variërende van een fles wijn of chocolade tot creatieve cadeautjes zoals een zelfgemaakte bedankkaart, of iets met een persoonlijke touch, zoals gegraveerde stokjes met jullie namen en trouwdatum.

Voor een Chinese bruiloft is vanuit de traditie gebruikelijk om bij het trouwcadeau ook voorwerpen mee te geven die het geluk van het bruidspaar symboliseren. Het zijn bijvoorbeeld de gedroogde vruchten zoals dadels, pinda’s, longan en lotus zaden. Deze vier vruchten symboliseren vruchtbaarheid en zijn afgeleid van de vier Chinese karakters van “zao sheng gui zi” (早生贵子), wat letterlijk betekent: “ het snel krijgen van een kind”. Daarnaast kun je denken aan een mandarijn, wat staat voor geluk en voorspoed in het Chinees.

Het huwelijksgeschenk kun je aan de gasten geven bij de gastenregistratie . Daarnaast kun je de geschenken ingepakt op de tafel zetten, zodat de gasten ze zelf kunnen meenemen. Ten slotte kun je ze ook persoonlijk overhandigen bij het afscheid nemen van de gasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search