+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Hoe werkt de reservering van het Chinese huwelijksbanket?

Chinesebruiloft Chinese Banket

Er zijn een aantal praktische zaken waar je aan moet denken bij het reserveren van het Chinese huwelijksbanket. Om te beginnen is het handig om te inventariseren hoeveel gasten er verwacht worden. Aan de hand hiervan kan er een selectie worden gemaakt van de restaurants die de gevraagde tafels beschikbaar hebben.

Chinese huwelijksbanket reserverings tips.

De meeste restaurants vereisten een reserveringstermijn van enkele maanden voor een Chinese huwelijksbanket. Op het moment van de reservering is het goed mogelijk dat het exacte aantal gasten nog niet bekend is. In dit geval kun je het aantal tafels afspreken waarbij het restaurant een speling geeft van twee of drie tafels. Bijvoorbeeld je reserveert 30 tafels, indien er 320 gasten komen, dan zorgt het restaurant voor twee extra tafels tegen bijbetaling. Indien er slechts 280 gasten komen, dan zorgt het restaurant ook maar voor 28 tafels. De andere twee tafels kun je op een ander moment gebruik van maken.
Met het restaurant dien je altijd duidelijke afspraken te maken. Bijvoorbeeld afspraken over welke consumpties er bij de prijs inbegrepen zijn. Bij de meeste restaurants kun je een vaste prijs per tafel afspreken voor bier, frisdrank, koffie en thee. Daarnaast zou je zelf voor wijn en andere sterke likeuren moeten zorgen.

Maak ook afspraken over de gewenste decoraties en apparaten zoals een beamer, een projectiescherm en een karaoke systeem. Bij sommige restaurants is de feestaankleding inbegrepen in de prijs. Maak dan duidelijke afspraken wat wel inbegrepen is en wat niet. Wat ook een goed beeld geeft zijn de foto’s van eerdere (Chinese) bruiloften. Het kan ook zijn dat het bruidspaar zelf voor de decoratie moet zorgen. In het laatste geval is het belangrijk om te weten vanaf hoe laat je in het restaurant aanwezig kan zijn.

De meeste restaurants vereisten een reserveringstermijn van enkele maanden.

Een ander belangrijk aspect is de bediening. Vraag na bij het restaurant hoeveel personeel er aanwezig is tijdens het Chinese huwelijksbanket. En wordt er door het personeel actief aan gasten gevraagd wat ze willen drinken of moeten de gasten vooral hun eigen glazen volschenken?

Bij de meeste restaurants kan er gekozen worden uit meerdere soorten menu’s. De prijzen verschillen van elkaar doordat sommige gerechten anders voorbereid worden of er een andere klasse van ingrediënten gebruikt wordt. Als je eenmaal een menu gekozen hebt, kun je nog met het restaurant afspreken welke ingrediënten erbij horen en wat de hoeveelheden zijn.

Duidelijke afspraken kunnen heel wat misverstanden voorkomen. Investeer van tevoren wat tijd in het maken van afspraken en overeenkomsten en geniet vooral van je trouwdag als het zover is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search