+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Ideeën voor een videoreportage

Chinesebruiloft Video

Een videoreportage bevat alle belangrijke momenten van jullie grote dag. De stijl waarin de beelden worden vastgelegd kan verschillen per videograaf. Daarnaast kan de inhoud en de opbouw van een videoreportage ook enorm verschillen.

Zoek op internet naar voorbeelden van een trouwreportage om indruk te krijgen hoe een videoreportage eruit ziet en om inspiraties op te doen voor jouw eigen trouwvideo. Wij zetten hier alvast een aantal leuke ideeën op een rijtje.

Laat een fragment zien van foto’s en beelden van jullie jeugdjaren, bijvoorbeeld met jullie baby- en jeugdfoto’s en daarna de beelden van de school- en studententijd. Vervolgens kunnen jullie laten zien hoe jullie elkaar ontmoet hebben en ook de mooie momenten uit jullie vroegere tijd samen.

De aanloop tot de trouwdag, bijvoorbeeld van het uitzoeken van de bruidsjurk tot het schrijven van de uitnodigingskaarten en de kammenceremonie voegt ook iets speciaals toe aan de totale videoreportage.

Je zou aan de eregasten, zoals je ouders en de getuigen kunnen vragen een speciaal boodschap aan jullie achter te laten. En als je een compleet videogastenboek wil, kun je aan alle gasten vragen een persoonlijke felicitatie op de video achter te laten. Dit zou prima kunnen gebeuren bij de ontvangst van de receptie of het huwelijksbanket.

De muziekkeuze is ook erg belangrijk voor een trouwvideo. Laat de videograaf weten welke muziek jullie mooi vinden en laat dan ook dé liedjes van jullie in de video verwerken.

Bespreek vooraf met de videograaf welke momenten op de dag er zeker op de video moeten komen te staan. Geef de planning en de locaties van tevoren door en als er iets van een verrassingselement op de dag voorkomt, laat dat dan wel aan de videograaf weten.

Daarnaast is het handig als de videograaf enige ervaring heeft met een Chinese bruiloft en bekend is met de verschillende elementen op een Chinese bruiloft, zoals het deurenspel, de thee ceremonie en het huwelijksbanket.

Naast een volledige videoreportage kun je natuurlijk ook kiezen voor een kortere videoclip. De hele dag is dan samengevat in een clip van enkele minuten met de hoogtepunten van de dag. De clip zou je ook eenvoudig op internet kunnen zetten of versturen aan familie en vrienden.

De meeste videografen proberen zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven tijdens de bruiloft, zodat ze de meest spontane opnames kunnen maken. De trouwvideo komt ook het meest tot zijn recht als deze volle spontaniteit laat zien. Blijf dus vooral genieten van jullie mooie dag en laat de videograaf voor jullie het geluk in beeld registreren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search