+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Hing dai & ze mui: de bruidsjonker en het bruidsmeisje van de Chinese bruiloft

Chinesebruiloft Bruidsjonkers Bruidsmeisjes

Zoals je in het westen bruidsjonker en bruidsmeisje hebt, is er in het Chinees hing dai 兄弟 & ze mui 姐妹 (of ban lang 伴郎 & ban niang 伴娘). Hing dai’s zijn goede vrienden van de bruidegom en ze mui’s goede vriendinnen van de bruid.

Daarnaast kunnen het ook familieleden zijn van ongeveer dezelfde leeftijd als het bruidspaar. Vaak zijn hing dai’s en ze mui’s in dezelfde aantallen en hebben ze mui’s eenzelfde stijl jurk aan, waar hing dai’s hun accessoires weer op afstemmen. Bij de keuze van hing dai’s en ze mui’s is het belangrijk dat zij niet de show stelen van het bruidspaar. Daarnaast is het in sommige streken de traditie dat hing dai en ze mui ongehuwd dienen te zijn.

TIP! Laat de organisatie van de dag zo veel mogelijk over aan hing dai’s en ze mui’s, zodat je zelf maximaal kan genieten van je grote dag!

De grote taak van hing dai’s en ze mui’s is om op de grote dag bij te dragen tot een nog feestelijker stemming. Daarnaast wordt er van hing dai’s en ze mui’s verwacht dat ze de bruidegom en de bruid ondersteunen in de organisatie en de programma’s op de grote dag. De onderdelen waar hing dai’s en ze mui’s nadrukkelijk aanwezig zijn, zijn bijvoorbeeld de deurspellen , fotosessies en proostronde op het banket. Het is gebruikelijk om na afloop van de bruiloft een rode envelop met een klein bedrag te geven aan hing dai’s en ze mui’s als dank voor hun bijdrage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search