+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Gastenregistratie bij het Chinese huwelijksbanket

Photo By: Nikki Kirk
photo by: Nikki Kirk

Het Chinese huwelijksbanket wordt vaak laat in de avond gehouden. Dit is om rekening te houden met de gasten die in de horeca werken. Op de uitnodiging voor het huwelijksbanket staan twee tijdstippen vermeld. Namelijk de tijd van aanvang en de start van het huwelijksmaal. Tussen deze twee tijdstippen staan het bruidspaar en de ouders er om de gasten te verwelkomen en met hen op de foto te gaan.

Bij de aankomst van de gasten, melden zij zich bij de gastenregistratie. Hier kunnen de gasten hun aanwezigheid tekenen en hun geschenk afgeven. Aan de registratietafel zitten twee vertrouwenspersonen, een van de kant van de bruid en een van de kant van de bruidegom. Soms is er ook een aparte gastenregistratie voor de bruid en de bruidegom.

De vertrouwenspersonen nemen namens het bruidspaar de geschenken in ontvangst. Het geschenk is vaak een rode envelop met een geldbedrag. De rode envelop wordt direct geopend, en het bedrag wordt in de gastenregistratie genoteerd bij de naam van de gast. Dit dient als een naslagwerk voor het bruidspaar, zodat ze achteraf kunnen kijken wie welk bedrag heeft gegeven.

Na de gastenregistratie worden de gasten door de bruidsmeisjes en bruidsjonkers naar de zaal begeleid, waar er vaak de gelegenheid is om mahjong te spelen en karaoke te zingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search