+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Een rode envelop als cadeau aan het bruidspaar

Chinesebruiloft Rodeenvelop4

In de Chinese cultuur is een rode envelop met geld een veel gegeven cadeau voor diverse gelegenheden, zoals het nieuwjaar, een verjaardag en een bruiloft. Met een rode envelop of een hongbao (红包) geef je jouw gelukswens aan de ontvanger van de envelop.

Vaak is zo’n rode envelop al voorzien van een gelukswens die toepasselijk is voor de gelegenheid. Voor de bruiloft kies je een rode envelop met de teksten zoals dubbel geluk (囍) en een gelukkig huwelijk (新婚快乐).

Hoeveel geld je in de rode envelop stopt is vaak afhankelijk van je relatie met het bruidspaar en de algemene verwachting wat de andere gasten geven. Als een vuistregel neem je het bedrag dat je anders ook zou besteden als je een cadeau zou kopen. Daarnaast is het bijna een ongeschreven regel dat je minimaal hetzelfde bedrag terug schenkt aan het bruidspaar indien zij eerder een rode envelop aan jou hadden gegeven. Vermijd verder de getallen die gezien worden als een ongeluksgetal, zoals een vier en een zeven.

Met een rode envelop of een hongbao (红包) geef je jouw gelukswens aan de ontvanger van de envelop.

Tijdens de receptie of het huwelijksbanket is er bij de ingang een gastenregistratie <>. Hier kun je de rode envelop afgeven, waarna de envelop gelijk wordt opengemaakt. Het geld wordt geteld en het bedrag wordt naast jouw naam genoteerd in het gastenboek. De registratie dient als de boekhouding voor het bruidspaar, zodat ze na de afloop van het feest het ontvangen bedrag kunnen herkennen met het geregistreerde bedrag. Daarnaast kan het bruidspaar altijd weer terugvinden hoeveel de gasten gegeven hebben. Het is met name handig als ze later zelf ook een rode envelop moeten geven aan de genodigden.

Laat jouw mening weten als comments hieronder welk bedrag in de rode envelop gebruikelijk is voor een Chinese bruiloft.

This Post Has One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search