+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Deurspellen: het onderdeel op de grote dag met de meeste FUN

Photo By Eddie Yan Jing
Photo by Eddie Yan Jing

Deurspellen worden vaak beschouwd als een van de leukste onderdelen op een Chinese bruiloft. Wanneer de bruidegom de bruid komt ophalen van haar ouderlijk huis, wordt hij opgewacht door de ze mui’s (bruidsmeisjes) van de bruid. Voordat de bruidegom de bruid krijgt te zien, moet hij een onderhandeling ondergaan met de ze mui’s.

Deze zullen vaak rode enveloppen eisen van bijvoorbeeld € 99.999, waar de bruidegom natuurlijk niet aan kan voldoen. De bruidsmeisjes accepteren uiteindelijk een veel kleiner bedrag, maar het geduld van de bruidegom en zijn hing dai’s (bruidsjonkers) wordt wel op de proef gesteld. Zo bedenken ze mui’s een aantal deurspellen die de bruidegom en zijn hing dai’s moeten volbrengen. De bruidegom en hing dai’s worden lastig gemaakt door allerlei opdrachten uit te voeren, en indien zij deze niet naar behoren uitvoeren, staat er meestal ook een straf op hen te wachten. Hieronder vind je een aantal ideëen voor het deurspel.

Quiz
Maak een vragenlijst van 9 vragen om er achter te komen hoe goed de bruidegom zijn bruid en hun relatie kent, bij elk fout antwoord moet de bruidegom of een hing dai een schepje wasabi eten.

Push ups
Laat de bruidegom en hing dai’s samen 30 keer push ups doen en tegelijkertijd samen een liedje zingen.

Bijzondere smaakjes
Maak een aantal drankjes of toastjes met bijzondere smaken zoals wasabi en sambal en laat de bruidegom en hing dai’s ze een voor een proeven.

No pain, no gain
Willen de heren ook eens voelen hoe het is om gladde benen te hebben? De dames hebben wel een pot wax klaarstaan.

Sing a love song
Laat de bruidegom een liefdesliedje voor de bruid zingen. En niet alleen de bruid kan het horen, maar de hele buurt kan meegenieten.

TIP! Maak de deurspellen niet al te bont en wild en let ook op de planning.

1 uit duizenden
De bruid is natuurlijk 1 uit duizenden voor de bruidegom, maar herkent hij háár ogen/neus/mond ook nog uit tientallen foto’s? Maak foto’s van alleen de ogen, neus en mond van de bruid en alle ze mui’s en haal ze door elkaar.

It’s hot!
Laat de bruidegom en hing dai’s op een rij staan en geef een stuk rode peper door, door alleen de mond de gebruiken.

Hoe spreek je je vrouw aan?
Benieuwd hoe de bruidegom zijn vrouw zult gaan aanspreken. Laat een van zijn hing dai’s verkleden als de bruid en de bruidegom doet alsof hij zijn vrouw is en laat op minimaal 9 verschillende manieren zien hoe hij ‘haar’ aanspreekt.

Vind Assepoester de schoen
De bruid is haar schoentje kwijt, vind de schoen voor haar die toch echt ergens in de buurt moet zijn.

Deel ons jouw favoriete deurspel! Laat het ons weten via de facebook comments hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search