+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Chinese thee ceremonie op de trouwdag

Photo By: Tarah Coonan
photo by: Tarah Coonan

Thee ceremonie is een veel gehanteerde traditie op een Chinese bruiloft. De ceremonie vindt plaats aan het begin van de grote dag, meestal voordat het bruidspaar van het ouderlijke huis van de bruid vertrekt.

Bij de thee ceremonie knielt het bruidspaar voor de (groot)ouders van de bruid en bieden de (groot)ouders een kopje thee aan met beide handen en door hardop te zeggen: “opa/oma/papa/mama, drink de thee alstublieft”. De (groot)ouders accepteren het kopje thee en schenken vervolgens een rode envelop aan het bruidspaar om hen een mooie toekomst te wensen.

Een ander ritueel dat vaak gepaard gaat met de thee ceremonie is het eten van rijstballetjes (汤圆) of andere zoetige soepjes. De rijstballetjes worden voorbereid door de ouders van de bruid. Deze zijn bedoeld voor de bruidegom en andere gasten die zijn meegekomen om de bruid op te halen.

Het is gebruikelijk dat de bruid en de bruidegom samen de rijstballetjes eten na de thee ceremonie. De thee ceremonie wordt ook uitgevoerd als het bruidspaar aankomt bij de (groot)ouders van de bruidegom. Hierna volgen eventuele directe familieleden die van oudere generaties zijn dan het bruidspaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search