+31649273939 mijnChineseBruiloft@gmail.com

Alles weten over trouwpak

Chinesebruiloft Trouwpak

Er tiptop uitzien op de trouwdag is niet alleen weggelegd voor de bruid, maar zeker ook voor de bruidegom. Veel modehuizen leggen de focus op de bruidsmode voor de bruid. Wij vinden het trouwpak van de bruidegom echter net zo belangrijk. De bruidegom is immers de andere hoofdrolspeler op de grote dag. Met onze artikelen over kostuums helpen wij je graag op weg naar het perfecte trouwpak.

Vier meest voorkomende stijlen kostuums

1. Director’s suit, ook bekend als een stoller, Stresemann of black lounge, is een semi-formeel kostuum voor overdag. Dit kostuum bestaat uit een jas met een enkele of dubbele knopenrij, een gestreepte of geruite broek, een stropdas en een vest. De kleur voor de bruiloft is vaak (ivoor) wit, champagne of grijs. Deze stijl komt grotendeels overeen met het meer formele jacquet. Een director’s suit heeft echter een kort jasje en gaat vrijwel uitsluitend met een stropdas.

2. Morning coat of een jacquet is een formeel kostuum voor overdag. Het bestaat uit een lange, zwarte jas met rond weggesneden voorpanden en een gestreepte broek zonder omslag. Daaronder hoort een wit overhemd, een grijze, zwarte of witte das en een grijs of zwart vest. Als de bruidegom een jacquet draagt tijdens de huwelijksceremonie, dan wordt er van de belangrijke gasten ook verwacht dat ze dat doen. De belangrijke gasten zijn bijvoorbeeld de vader en broers en het bruidspaar, de getuige en de bruidsjonkers.

3. Tuxedo of een smoking is een twee- of driedelig kostuum dat gedragen is als semi-formele avondkleding. Het bestaat uit een zwarte broek, een zwart jasje, een wit smokingoverhemd, een taillesjerp en een vlinderdas in dezelfde kleur als de taillesjerp. Het jasje heeft een enkele knopenrij en het wordt vaak los gedragen.

4. Tailcoat of een rokkostuum is het meest formele kostuum en wordt vaak alleen in de avond gedragen. Het bestaat uit een zwarte jas die twee scherpe punten en lange panden bezit, een zwarte broek, een gesteven hemd met openstaande boord, een wit vest en een witte vlinderdas. Het is overigens ongebruikelijk om bij een rokkostuum een polshorloge te dragen.

De pasvormen van kostuums

Het kostuum moet bij de persoon passen en niet andersom. Kies daarom de pasvorm die bij jou past. Ben je een zwaarlijvige persoon, ga dan voor een donkere kleur die je slanker doet lijken. Met lichte kleuren als wit, zilver en lichtgrijs oog je echter breder. Verder kun je kiezen voor verticale strepen. Qua stijl zou een tuxedo meer geschikt zijn. Als je dun bent, dan zijn lichtere kleuren meer geschikt.

Ga voor een slim fit pasvorm met iets bredere schouders. Een vest en eventueel een extra shirt onder het overhemd kan jou ook breder maken. Voor een kleinere bruidegom is een kort jasje aangeraden. Een rokkostuum of een jacquet maakt het bovenlichaam langer, waardoor je nog kleiner oogt. Je zou ook iets hogere schoenen met inlegzolen kunnen dragen, hiermee krijg je gemakkelijk extra centimeters erbij. Heb je een bierbuik? Draag dan een V-hals vest om de buik te verbergen. Ook helpt een opvallende vlinderdas erbij om het zicht te laten focussen op je bovenlichaam.

Accessoires bij het trouwpak

1. Riem. Een riem komt het mooist tot zijn recht als het past bij de schoenen; bijvoorbeeld dezelfde kleur of hetzelfde leer.

2. Taillesjerp. De kleur van de taillesjerp is dezelfde als die van de vlinderdas. Draag een taillesjerp nooit samen met een vest. Je draagt de taillesjerp bij een smoking en het jasje dient niet te zijn dichtgeknoopt.

3. Vest. Je hebt een vest die je aan de voorkant dichtknoopt en een vest die je om de nek hangt en aan de achterkant strak trekt. Onder het jasje ogen ze in principe hetzelfde.

4. Stropdas. Kies de kleur die past bij de bruid. Dit geldt overigens ook voor andere accessoires.

5. Vlinderdas. Een vlinderdas draag je bij een smoking of een rokkostuum. Bij een smoking is de kleur gelijk aan de taillesjerp en bij een rokkostuum is deze meestal wit.

6. Pochet. Een pochet is een gevouwen zakdoek voor in de borstzak van het jasje. Draag je een corsage dan kan de pochet worden weggelaten.

7. Bretels. Bretels draag je in plaats van een riem en zijn vooral handig als een broek geen riemlussen heeft. Vaak is dit het geval bij een jacquet en rokkostuum.

8. Manchetknopen. Manchetknopen zijn in alle stijlen en materialen. Deze maken je overhemd extra chique en bij een smokingoverhemd zijn ze zelfs onmisbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search